LHR
polish | english

Restauracja Pod Różą jest kwintesencją nowoczesnego podejścia do klasycystycznej kuchni i stylu. Na przeszkolonym dziedzińcu renesansowego Pałacu Prospera Provany, dzisiaj Hotelu Pod Różą, mieści się restauracja, która oferuje gościom najwyższe kulinarne standardy polskich przysmaków, wzbogaconych o śródziemnomorskie inspiracje.

Specjalnie komponowane menu w Restauracji Pod Różą łączy gusta tych, którzy są kuchni ciekawi i tych, którym wydaje się, że o kuchni wiedzą już wszystko.

Niezwykłym atutem tego miejsca są potrawy z mięsa, serwowane z należytym pietyzmem i dbałością o każdy najdrobniejszy szczegół.

Specjalnością Restauracji są także znakomite desery. Serwowane na wielkich, porcelanowych talerzach, zdobione misterną dekoracją, zachwycają zmysły. Do kawy podawane są drobne ciasteczka oraz czekoladki przygotowane ręcznie przez hotelowego cukiernika.

Restauracja ma wyjątkowo bogatą piwnicę z winami, szczególnie włoskimi, ale także francuskimi, czy hiszpańskimi. Renomowany ranking Wine Spectator uznał tutejszą kartę win za jedną z najbogatszych na świecie.